Teres Major er en speciel oksekøds udskæring fra skulderen fra oksen. Det er en amerikansk udskæring der er kommet til danmark nok mest via grill folket, men er nu mere og mere normal.
Den har form som en lille svinemørbrad og har næsten samme mørhed, men meget mere smag.
Der er Teres Major fra kødkvæg og fra almindeligt kvæg. Kødkvæget er bedst, men alm. kvæg der er Teres Major stadigvæk godt kød med masser af smag.
På grund af formen med to spidse ender der flader ud bliver den let tilberedt for meget i begge ender så med Sous Vide er det lettest.

Ingredienser:

Teres Major – normalt 2 stk. 450 – 500 g.
salt
peber
smør
olivenolie

plus tilbehør efter eget ønske.

Sådan gør du:

Teres Major skal have kort tid ved høj varme hvis man griller eller steger. Men de får let for meget
Derfor er denne opskrift i sous-vide da man der kan styre temperaturen meget præcist.
Her er den tilberedt godt rød, men ikke blodig.

Rens sener og hinder af. Brun dine teres Major af i meget varm smør og olivenolie, krydret med friskkværnet peber.
Vacuumer dem og kom dem i sous viden ved 55 grader i 3 timer.

De skal ud af sous viden i sidste øjeblik før servering, sous vide kød skal ikke hvile og derfor da de ikke er tilberedt ved mere end 55 grader skal de ikke ligge da de bliver for kolde.

De skal ud af vacuum posen og duppes tørre med køkkenrulle og så skal de igen brunes af ved høj varme i oliven olie og smør. Så skæres de i skiver af 1½ cm tykkelse og serveres med det samme.

Er læst 4394 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.