Dette er en kage der er en blanding af Drømmekage og Brunsvir. Smager af Brunsvir med kanelsmag.

Ingredienser:

Topping.
420 g. brun farin
2 dl. vand
15 g. smør
1 knips salt

Kagen.
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
2½ tsk. kanel
½ tsk. salt
30 g. smør, blødt
200 g. sukker
2½ dl. mælk
2 tsk. vanilje ekstrakt
1 dl. fint hakkede valdnødder eller Pecans

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. og smør en 20 x 30 cm bradepande godt.

Topping. Bland brun farin, vand og smør og salt i en lille gryde. Lad det komme i kog ved medium lav varme, imens du rører ind imellem.
Sæt det til side og lad det afkøle.

Kagen. Bland mel, bagepulver, kanel og salt godt sammen, og sæt til side. Med en håndmixer røres sukker og smør indtil det er lyst og cremet. Rør så langsomt melet i af 3 omgange med en portion af mælken indimellem bland mælken med vaniljeekstrakten, altså to omgange mælk. Rør det kun lige indtil det er blandet, ikke for længe.
Kom dejen i det smurte fad og jævn det ud.
Fordel topping forsigtigt ud over dejen. Hæld det ikke ud men ske det over dejen. Kom kagen i ovnen.

Formen er meget fuld, dejen og topping er meget flydende.
Bag kagen i ca. 45 til 50 minutter eller indtil kagen har sat sig. Ryster man forsigtigt formen må kagen ikke ryste som væske i midten, men mere skal den heller ikke have.

Lad kagen afkøle i formen i 15 minutter præcist. Ikke for længe fordi så stivner sukkeret og kagen kan ikke komme ud af formen. Kom så kagen over på et fad og er der topping tilbage i formen skal det bare hældes over kagen og jævnes ud.

Drys så nødderne ud over kagen og server den lun eller ved stuetemperatur.

Er læst 4842 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.