Ingredienser:
Bunde:
4 Æggehvider
175 gram Sukker
175 gram Mandler, usmuttede
1 spsk. Kartoffelmel
Æblefyld:
2.5 dl. Piskefløde
2.5 dl. Cremefraiche
4 Æbler, syrlige friske, f.eks. Granny Smith æbler.
Karamel creme:
1½ spsk. Sirup, lys
30 gram Flormelis
1 lille spsk. Vaniljesukker
1,25 dl. Piskefløde
Sådan gør du.
Æggehvider og sukker piskes stive, hakkede mandler og kartoffelmel vendes i.
Der laves 2 bunde, aflange eller runde, passende til et fad du har.
Bundene bages på bagepapir midt i ovnen, ved 160 grader C. i 30-40 min.
Før kages lægges sammen, skal bundene lige afkøle. 1 portion giver 2 bunde i ca. 25 x 15 cm.
Fyldet.
Fløden piskes stiv, æbler skæres i tern af 0,5 x 0,5 til 1×1 cm.
Skal de ikke vendes i fløde creme fraiche blandingen med det samme skal de opbevares i vand med citronsaft på, så de ikke bliver bruge.
Har æblerne være opbevaret i vand skal de tørres i et viskestykke.
Flødeskummet, cremefraiche og æbler vendes sammen.
Karamelsauce.
Det hele blandes i en gryde og koger 20-40 min. til cremen bliver stiv.
Kagen lægges sammen, først bund derefter æblefyld, så drisles der lidt karamelsauce over fløden og æble blandingen.
Så en bund og til sidst, hældes karamellen over kagen i tynde streger.
En meget lækker og anderledes æblekage, som på trods af marengsen og flødes er lækker og frisk med de rå æbler i.
Derfor skal der bruges friske syrlige æbler så bliver det bedst.
Er læst 4923 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer