pulledporksandwich

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:
Nakkekam svin mager.
Tyk BBQ sovs:
2 dl ketchup
2 spsk ahornsirup
2 spsk HP sauce
2 spsk French’s sennep
2 spsk soya
2 spsk olivenolie
Friskkværnet peber
2 tsk røget paprika
2 tsk Ras el Hanout (Se opskrift i kategorien alt det andet.)
2 fed hvidløg
2 slags chili – alm rød og tørret ‘chokolade’

Saltlage:
4 liter vand
225 gram salt (2 1/2 dl)
125 gram sukker (1 1/4 dl)

Sådan gør du:
Langtidstilberedt svinekød der kan trækkes fra hinanden med 2 gafler – whats not to love? Det er vigtigt at bruge et godt stykke fedtmarmoreret kød som f.eks nakkefilet. I løbet af den lange tilberedningstid smelter fedt og bindevæv bort og gør kødet utroligt mørt og saftigt. Det færdige kød skal have en kernetemperatur på minimum 94°C. Man kan med fordel sprænge kødet i en let saltlage i et døgn. Det er primært for at trække vand ud af kødet, men har man et magert og fint stykke kød kan dette undværes.

En dry rub ville ha’ været optimalt hvis kødet skal på grillen, men denne opskrift et til ovnen. Derfor er opskriften med en tyk BBQ-sauce at marinere svinet i. BBQ Sovsen skal blendes grundigt med stavblenderen. Der skal opnås en balance imellem det søde og det stærke. Nakke stykket skal trimmes for det værste fedt udenpå. Og så i en plastikpose sammen med alt marinaden. Man kan sagtens bruge meget mindre marinade, men på denne måde slipper man for at skulle vende posen. Den passer sig selv.

Tænd ovnen på 110°C. Læg stegen i en stegegryde sammen med alt marinaden. Hæld 4 dl vand ved, læg låg på sæt det i ovnen. Efter ca 3 timer vendes kødet. Regn med i alt ca. 7 timer. Kødet rykkes i trevler med to gafler og serveres i en sandwich eller bare med salat til. Alt saften i gryden kan med stor fordel sies, skummes for fedt og koges ind og bruges til marinader. Eller som en sovs til kødet. Denne opskrift kan også kombineres med en periode på grillen med indirekte varme for røgsmagens skyld.

pulledpork1

Er læst 10345 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.