vildtgryde

Portion: 2 voksne og 2 børn 2 dage

Ingredienser:

1 kg. skinkesmåkød
2 pakker skivet bacon
50 g. margerine
ca. 3 dl. vand
200 g. creme fraiche
1½ spsk. mel
salt og peber
1 tsk. citronsaft
5 enebær
ribsgele
kulør
1 kg. kartofler
salt og peber
50 g. margerine

Sådan gør du:
Kødet skæres i terninger, baconskiverne i strimler på tværs. Kødet brunes i fedtstof ad flere gange, tilsidst baconstrimlerne. Vand hældes ved sammen med enebær, og retten småsnurrer til kødet er mørt ca. 45 min.
Retten jævnes med creme fraichen rørt op med mel, smages til med salt, peber, citronsaft og ribsgele.

Rå skrællede kartofler skæres i finger tykke stave, lægges i ovnfast fad, drysses med salt, smørklatter lægges på. Bages i ovnen ca. 1 time ved 200 grader. Der vendes i dem af og til. Det sidste kvarter ka nvære med varmluft for at få dem sprøde.
Retten serveres som vildt og ingen vil kunne gætte det ikke er vildt. Server ribsgele til.

Udskriv

Er læst 3137 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.