Her er den tilberedt på panden og gjort færdig på panden og serveret varm. Den har ikke ligget og blevet kold og andet. Alligevel er den saftig og smider ikke alt sin saft. Dette skal ikke nødvendigvis ses som et oprør imod Sous Vide og kød der har hvilet i så lang tid at det er koldt og så videre.
Men i Sous Vide kredse er der en tendens til at alt skal i karet i og alt om gode gamle evner til at stege et stykke kød korrekt er væk eller bliver ikke brugt.
Ja en Sous Vide har sin berettigelse og ja jeg har selv en, men en god bøf eller en Tomahawk steak kan sagtens laves på en pande også samtidigt bliver super god.
Sous Viden gør det lettere og mere til et udstyrs stykke som måske ikke er indholdet i alle køkkener “endnu”… 🙂
Denne er selvføølgelig fra vores lokale Superbrugs her i Jyderup med en super god slagterafdeling.
Jyderup Superbrugs Slagteren

Ingredienser:

Tomahawk Steak (her på 900 g. god portion til 2 voksne.)
smør
olie (feks. vindruekerne olie)
salt
peber
timian
citronsaft

støbejernspande
stegetermometer

Sådan gør du:

Tag kødet ud af vacumpakning hvis det er, og lad det stå og temperere i stuetemperatur i en times tid.
På en Tomahawk hvor benet er en væsentlig del af præsentationen skal det renses af for hinder og resterende kød, sådan det fremstår helt rent og pænt. Brug en god skarp urtekniv feks. og skrab benet rent. Vær forsigtig sådan at bøffen ikke slipper koglen.

Kom en smule olie og en stor klat smør på panden, brun alle sider af Tomahawk steaken godt af. Imens kværnes der peber på steaken, ikke noget salt.
Når den er brunet af skrues der ned for panden til under den normale stege temperatur. Den skal kun lige simre.
Så steges den op til ca. 50 grader i kernetemperatur, husk at skee smør over bøffen så meget så muligt, især omkring knoglen hvor du ikke kan lave stegeflade på anden måde. Kom også gerne mere smør på kontinuerligt hvis smøret bliver for mørkt, eller rettere lige før det sker.
Så slukkes der for varmen drys lidt timian over og dryp lidt citron saft over, og steaken varmer videre til 54-55 grader, og den er så færdig. Nu har den trukket og skal ikke ligge og blive kold på et skrærebræt.
Dette er meget afhængigt af restvarme i din pande, hvilken varmekilde du har i dit komfur osv. osv. Så brug dit stegetermoter, tryk og mærk hvordan bøffen føles.

Har stegningen været perfekt er din steak nu godt rød men ikke rå og den smider stort set ingen saft ved udskæringen. Server den med tilbehør efter eget valg og kom salt på lige før servering.

Udskriv

Er læst 3193 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.