4 kyllinge filetter
salt
peber
2½ dl. kyllinge fond
2 spsk. citron saft
3-4 fed knust hvidløg
½ tsk. knust tørret chili
1 spsk. oliven olie
2 små fint hakkede løg
25 g smør
1½ dl. piskefløde
2 spsk. hakket persille eller basilikum

Sådan gør du:

Bank kyllingefileerne let, kom salt og peber på begge sider.
Bland kyllinge fond med citron saft, hvidløget og chiliflagerne.
Forvarm ovnen til 190 grader.

Brun kyllingen af i olivenolien i en tykbundet pande 2-3 minutter på hver side. Tag kyllingen fra i en bradepande og skru ned for varmen.

Kom løgene på panden sammen med kyllingen fonden og skrab panden ren og få alt det gode med. Skru op for varmen igen og lad saucen koge op og reducer den til der er bare ca. 1 dl. tilbage.
Når saucen er tyknet og reduceret tages den af varmen og smørret pisk indtil det er smeltet. Stadigvæk af varmen kommes fløden så i og der piskes godt.

Kom panden tilbage over varmen i et ½ minut lige for at få varmen, Den må endelig IKKE koge.

Tag den af varmen igen og hæld det over kyllingen i bradepanden.
Kom det i ovnen i 5-8 minutter indtil kyllingen er tilberedt hele vejen igennem og mør.

Serveres din citronkylling med basilkum drysset over og en citron skive.

Udskriv

Er læst 1724 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.