Dette er en ikke så tung og vinterpræger ret med Svinekæber. Æblerne gør det friskere og lidt lettere en mange svinekæbe retter.

Ingredienser:

12 stk. svinekæber
olivenolie
4 stk. mellem store gulerødder
4 stk. store jordskokker
5 stk. nelliker
1 stk. stort løg
4 fed hvidløg
0.5 l æblemost
0.5 l kraftig hønsebouillon
4 stilk timian
2 stk. kanelstænger
1 lille strøget tsk. kanel
3 stk. madæbler
1 stk. porre
1 spsk. koldt smør
10 – 15 g Mørk Chokolae 70%
smørklat
salt
peber

Sådan gør du:

Brun svinekæberne godt i olie i en stor, varm stegegryde. Skræl gulerødder og jordskokkerne, og skær dem i grove tegn.
Tag svinekæberne op af gryden, når de er brunede, og brun herefter gulerødder og jordskokker.
Tag 1/3 af grøntsagerne op af gryden, og læg dem til side. Skær løget i kvarte, og stik nelliker i ét af stykkerne.
Kom løg og hvidløg i gryden med de resterende grøntsager. Brun kort, og kom svinekæberne med tilbage.
Tilsæt æblemost, bouillon, timian, kanel og kanelstænger.

Lad retten simre under låg i cirka 1 time til 1½ time, eller til kæberne er møre.
Tag kæberne op, sammen med kanelstængerne og løget med nellikerne i. Stavblende saucen og kom kæberne tilbage i gryden sammen med resten af grønsagerne, som blev lagt til side tidligere.
Lad det simre under låg i 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre, men ikke udkogte.
Skær æblerne i både og porrerne i skiver, og tilsæt begge dele. Kog op.
Smag til med smør, chokolade, salt og peber. Er din sauce for tynd for dig kan du jævne med maizena.

Kan serveres med ris eller kartoffelmos.

Udskriv

Er læst 1711 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.