Ingredienser:

2 stk. store svineskank
6 appelsiner
½ L piskefløde
½L appelsin juice
Smør – til bruning
Hønsebulion
Salt
Hvid peber
Maizena – til jævning
Sukker
Citronsaft

Sådan gør du:

I en stor gryde brunes dine skanke af. Ikke for mørke, men over det hele.
I en ny gryde eller efter din gryde er vasket af, og helt uden brune stege efterladenskaber, ligges dine skanke.
Dette er for at sikre så meget orange farve som muligt og ikke ende med en brun sauce.

Sammen med skankene hældes juice op til skankene er 1/3 dækket, eller den ene liter.
Hæld saften fra 3 appelsiner ved. Kom bulion i sammen med salt og hvid peber
Lad skankene simre i 2-3 timer.

Sigt saucen fra og kom i en anden gryde. Lad skankene hvile i gryden under låg.

Kog saucen op og jævn den med maizena til den er godt tyk. Kom så appelsinsaften fra de 3 sidste appelsiner i.
Smag til med salt, sukker, hvid peber og citron saft. På dette tidspunkt efter den sidste appelsinsaft er tilføjet skal saucen ikke koge for meget.
Det mindsker smagen af appelsin og den kan blive bitter.

Serveres med tilbehør efter eget valg, men vælg ikke noget alt for krydret så orange saucen ikke smager igennem.
På denne måde får en smag af den fede svineskank sammen med den lidt syrlige orangesmag.

Udskriv

Er læst 143 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.