Ingredienser:

300 g Polenta mel.
1 L vand
2,5 dl mælk, gerne sødmælk
½ spsk Salt
1,5 tsk. Rosmarin (kan udelades eller mindskes, giver en meget distinkt smag.)
1 tsk. Chiliflager
1-2 tsk. kyllinge bouillon
1 fed hvidløg
1 håndfuld friskrevet Parmesan.
Olie
Salt.

Sådan gør du:

Kom vandet i kog, og samtidigt varmes mælken op i mikroovnen.
Når vandet koger kommes polenta, hvidløg og salt i gryden, sammen med mælken.
Det skal simre koge i ca. 30 minutter måske lidt mindre eller lidt mere. Det skal være en tyk grød.
Der skal røres løbende da det let brænder på.
Når det er færdigt, røres rosmarin, chiliflagerne og parmesan godt ud i grøden.

Fordel så grøden i et 1 til 1½ cm tykt lag på en plade. Lig et lag bagepapir eller film på din polenta og lig et skærebræt eller andet med vægt i på.
Lad så polentaen hvile på køl nogle timer, kan godt stå natten over.

Tænd ovnen på 200-225 varmluft.
Skær din polenta ud i fritter, 1½ x 1½ cm og så lange som du ønsker.

Læg dem på bagepapir med mellemrum og kom salt og olie på dem.

Sæt dem så i ovnen til de er den farve du måtte ønske, vi kan godt lide dem lidt mørke og sprøde.

Udskriv

Er læst 426 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.