Ingredienser:
2 svineskanke á ca. 1 kg pr. stk
3 gulerødder i grove skiver
1 stort løg eller to små
frisk timian
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
½ liter god æblecider
salt og peber

Sådan gør du:
Sværen på skankene ridses i harlekinterntern, rids helt ned TIL kødet, ikke ned i det. Salt det hele godt, gerne dagen før.
Skankene sættes i en tykbundet støbejernsgryde / bradepande med lidt vand i bunden og krydres med peber. Skankene skal meget gerne stå op i gryden.
Sæt gryden nederst i en varm ovn på 180 grader og lad skanken stege i ½-1 time. Kom så urterne og grøntsagerne ved kødet sammen med salt og peber. Hæld cideren ved.
Skru ned til 150 og steg skankene videre, til kødet let slipper benet – i alt skal de stege 4 timer plus/minus. Selvfølgelig lidt afhængigt af størrelsen.

Efterfyld løbende med cider hvis væden steger væk. Den må ikke stege tør.
Når kødet er så mørt at du kan trække det ud imellem sværene uden næsten at røre det så er de færdige og nu skal sværen være sprød.
Er den ikke det så tag alt undtaget skankene op af gryden og giv skankene under grillen til sværene popper. Drej dem gerne rundt så hele sværen bliver sprød.
Grøntsagerne kan blendes i sovsen eller du kan smide dem ud og jævne den resterende væde til en sauce.
Serveres som hele ben hvor man trækker kødet af benet.
Server feks. med kartofler og en god salat til, eller bare grøn salat og brød.

Udskriv

Er læst 433 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.