Côtés de boeuf – betyder sider af oksekød. Hvilket passer godt med en dansk beskrivelse jeg engang hørte, en bøf tyk nok til at den kan stå på alle sider.
Et stykke Ribey tæt på skulderen, godt marmoret. Her en på 1,6 kg super lækker.

Ingredienser:

Côtés de boeuf her på 1,6 kg.
Salt
Peber
Smør
Olie vindruekerne eller anden smagsneutral
Timian
Hvidløg

Sådan gør du:

Her er opskriften lavet til at være i ovnen på grund af størrelsen.
Sørg for at kødet er stuetemperatur når du går igang, ligesom med alle bøffer og stege.
Salt kødet godt, og drys med rigeligt friskkværnet peber.

Kom olien og en god klat smør på panden og brun så din bøf af på alle sider, den skal brunes kraftigt.

Når den er brunet, kommes timian og 3 fed hvid løg i stykker i smørret sammen med endnu en god klat smør.
Så skal panden og det hele i ovnen ved 130 grader indtil kerne temperaturen er 55-56 grader.

Hver 10’ende minut skal smørret hældes over bøffen i panden i ovnen.

Her er den serveret med Heston Bluementhal Pommes Fritter og Bearneaise Sauce.

Udskriv

Er læst 435 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.