pommesfrites

Ingredienser:

Store bagekartofler, gamle melede
Fritureolie
Salt
Tid og Emhætte
Krydderier

Sådan gør du:
Kartoflerne skal skæres i lige store Pommes. Af hensyn til tilberedelses tiden. En gryde med friture olie opvarmes til det syder omkring en tændstik, brug den ende uden svovl :o) Så kommes fritterne i første gang. Denne første gang i olien er for at gøre dem møre. De tages op når de er møre, tag en op og test den. De drypper af på fedtsugende papir. Når de er afkølet og første omgang er færdig kan de gemmes til de skal bruges.
Anden omgang i gryden er for at give dem sprødhed. De skal have til de er sprøde og har den farve du ønsker. Det er helt umuligt at lave ordentlige pommes med kun en omgang i olien. Pommesfritter kan krydres med alle mulige smage. Det er bare at prøve sig frem.

Tips. triple stegning kan forbedre resultatet endnu mere. Tørring af de rå kartofler i fryseren i en ½ times tid før første omgang i olien kan forbedre resultatet endnu mere.

Udskriv

Er læst 2385 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.