Disse løg er lavet i dehydrator for at efterligne gode ristede løg. Vi har glutenallergikere i huset så alm. ristede løg med mel på går ikke. Derfor har vi fundet på disse her. De er lavet for at ligne og kunne bruges som disse til smørrebrød, burgere osv. Smagen er ristede og lidt skarpe løg som passer perfekt til det de er lavet til.

Ingredienser:

3-4 kg løg, gerne store
½-1 dl. soya sauce, glutenfri hvis nødvendigt

Sådan gør du:

Løgene skal snittes i en ensartet tykkelse, i ringe. Vi bruger et mandolinjern. De kan sagtens snittes med en kniv, med lidt koncentration.

Så skal de blancheres. I kogende vand i 30 sek., en bulder kogende gryde med rent vand. Hæld løgene i og tag dem op i en sigte og lad dem dryppe af.
Så skal de vendes i soyasauce for at give dem farve, og lige en smule salt som fremmer smagen.

Så skal de fordeles i din dehydrator. Jeg dehydrerer dem ved 68 grader og imellem 10-14 timer.

Løgene du ligger i dehydratoren skal gerne være lidt bløde og en lys brun farve. De bliver ganske lidt mørkere og skal dehydreres til de er knasende tørre og knækker i stykker når der presses. Tiden svinger meget afhængigt af hvor tykke de er snittet og hvor meget de har fået lov til at dryppe af.

Når de er færdige kan de holde ret længe i en lufttæt beholder.

Er læst 3500 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.