Ingredienser:
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt ingefær
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
3/4 tsk stødt kanel
3/4 tsk friskkværnet sort peber
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk stødt korianderfrø
1/2 tsk cayennepeber
1/2 tsk stødt allehånde
1/2 tsk muskatnød
1/4 tsk stødt nelliker
1/2 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
Sådan gør du:
Ras el hanout er en marokkansk blanding af krydderier, hvor der ikke er en autentisk opskrift. I stedet er der ikke mindre end hundredehvis eller tusindvis af forskellige familie opskrifter. Hver familie, butiksejer, slagter og by-fjols har sin egen specielle opskrift. Nogle af dem blandes 15 til 20 forskellige krydderier, mens andre blander så meget som hundrede af dem til at skabe de bedste, aromatiske blandinger. Sandsynligvis derfor de vælger dette navn som betyder noget i retning af: “Best of the shop”.
Det er en vidunderlig, duftende og lidt kompleks smagende krydderi blanding, der virkelig gavner dine supper, gryderetter, tajines, shish kababs, marinader, grillede kyllinger, couscous og endda salater. Stort set alt du kan tænke på … og lidt til. Du kan lave denne krydderiblanding ved hjælp af en krydderikværn, en morter og støder eller endda en foodprocessor. Jeg foretrækker morter og støder. I denne version er det dog mere at få blandet ingredienserne. bruger man hele krydderier så tilføjes ingredienserne til morteren og stødes. Blandingen sies nu og da. De grove stykker kommes tilbage i morteren og processen gentages indtil alle krydderierne er blevet til et fint pulver.
Så står man tilbage med en forbløffende aromatisk krydderi blanding, som du nu kan bruge til en million forskellige ting.
Opbevares i en lufttæt beholder.
En rigtig god købe version kan findes hos MILL & MORTAR
Er læst 21816 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Ivan
Lad mig endelig høre hvad du kommer frem til og et billed af det færdige produk modtages gerne.
Laver du din egenblanding ved at tilføje eller fjerne så meld også endelig det tilbage.
Engel
Tak for en omhyggelig opskrift, – og så oven i købet med en historie hæftet på.
Jeg vil straks prøve at lave denm, men jeg foretrækker hele krydderier og bruger en tørblender til krydderier til formalingen.
– Iøvrigt hedder støderen en pistil… 😀