Ras el Hanout

rasel

Ingredienser:
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt ingefær
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
3/4 tsk stødt kanel
3/4 tsk friskkværnet sort peber
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk stødt korianderfrø
1/2 tsk cayennepeber
1/2 tsk stødt allehånde
1/2 tsk muskatnød
1/4 tsk stødt nelliker
1/2 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver

Sådan gør du:
Ras el hanout er en marokkansk blanding af krydderier, hvor der ikke er en autentisk  opskrift. I stedet er der ikke mindre end hundredehvis eller tusindvis af forskellige familie opskrifter. Hver familie, butiksejer, slagter og by-fjols har sin egen specielle opskrift.  Nogle af dem blandes 15 til 20 forskellige krydderier, mens andre blander så meget som hundrede af dem til at skabe de bedste, aromatiske blandinger. Sandsynligvis  derfor de vælger dette navn som betyder noget i retning af: “Best of the shop”.
Det er en vidunderlig, duftende og lidt kompleks smagende krydderi blanding, der virkelig gavner dine supper, gryderetter, tajines, shish kababs, marinader, grillede  kyllinger, couscous og endda salater. Stort set alt du kan tænke på … og lidt til. Du kan lave denne krydderiblanding ved hjælp af en krydderikværn, en morter og støder eller endda en foodprocessor. Jeg foretrækker morter og støder. I denne version er det dog mere at få blandet ingredienserne. bruger man hele krydderier så tilføjes ingredienserne til morteren og stødes.  Blandingen sies nu og da. De grove stykker kommes tilbage i morteren og processen gentages indtil alle krydderierne er blevet til et fint pulver.
Så står man tilbage med en forbløffende aromatisk krydderi blanding, som du nu kan bruge til en million forskellige ting.
Opbevares i en lufttæt beholder.

En rigtig god købe version kan findes hos MILL & MORTAR