nutella

Ingredienser:

150 g. mælkechokolade (God Chokolade, giver god Nutella.)
150 g. mørk chokolade (God Chokoalde giver god Nutella.)
150 gram hasselnødder ( Gerne ristede og afskallede.)
300 ml. piskefløde
110 g blødt smør i tern.

Sådan gør du:
Start med at riste nødderne ved 200 grader i ca. 5 minutter. Når de er gyldne og skallen sprækker er de færdige. Fjern skallerne ved at rulle nødderne imellem fingrene. Hæld nødderne i en food processor og hak dem meget fint. Ristningen giver nødderne meget mere smag. Hak chokoladen groft og hæld det i en stor skål. Hæld fløden i en tykbundet gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld fløden langsomt over chokoladen og rør rundt med et piskeris imens, til chokoladen er smeltet. Tag smørret og kom små klatter ad gangen i chokolademassen og pisk, til det er smeltet. Pisk det blankt med et piskeris og kom nødderne i, så er din nutella færdig. Hjemmelavet Nutella kan opbevares i køleskabet i en uges tid på glas.

Tip: Ønsker man ikke en crunchy Nutella så kan man udelade nødderne.

Er læst 5417 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.