Ingredienser:

2 kg store kartofler
1 pose revet ost, mozzarella 250 g.
3 dl mornay sauce eller bechamelsauce

Kødsauce.
1 kg Hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse majs
2-4 fed hvidløg
2 dl fløde
2 tsk. oregano
1 spsk. paprika
1 tsk. engelsk sauce
1 spsk. løgpulver
1 tsk. chiliflager
2 porrer
salt
peber

Sådan gør du:

Brun det hakkede kød af og kom flåede tomater, knust hvidløg, oregano, paprika, engelsk sauce, løgpulver og chiliflager i gryden sammen med fløden.
Udelad porre og majs.
Lad så kødsaucen stå og simre ved lav varme.

Skræl dine kartofler og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Og kog dem i ca. 10-12 min. De skal være begyndt at blive møre, men skal ikke falde sammen.
Imens de koger simrer kødsaucen.

Så skal porren skæres ud i små stykker og i kødsaucen sammen med majsene.
Smag kødsaucen til med salt og peber.

Hæld så kødsaucen i et ildfast fad og fordel de forkogte kartoffelskiver oven på kødsaucen i et fint stablet lag.
Dryp din mornay- eller bechamel sauce ud over kartoflerne i små klatter godt fordelt.
Dæk så det hele med den revne ost.

Sæt så fadet i ovnen i ca. 40 minutter. Hold øje med at osten ikke bliver for mørk.
Server dit Oksekødsfad med kartoffelskiver straks, eventuelt med en grøn salat.

Tips: Kødsaucen kan tilpases som du ønsker den skal smage. Den nævnte sauce kan erstattes af en æggemasse på æg og lidt mælk med salt og peber, som så dækker kartoflerne og laver et låg.

Udskriv

Er læst 426 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.