Oksefilet – her et stykke på ca. 2200 g Brasiliansk kødkvæg af ret god kvalitet.

De største fedt kanter er trimmet af. Så er den vacumpakket helt fersk uden nogle krydderier.

Den er så Sous Videt i 9 timer ved 54,5 grader. Her gav 9 timer en utrolig mør og god smag helt uden at der var konsistens problemer.
Men dette var godt kød fra starten, så længere tid havde været at ødelægge den. En alminde dansk oksefilet kan skulle have 1-2 timer mere for at blive ligeså mør.
Så er den brunet af i en godt stor klat smør og en anelse vindruekerne olie for at kunne holde høj varme.
Under bruningen giver jeg hele stegen med peber kværnen.
Tilfører altid kun salt efter bruning og helst kun ved bordet for at minske udtræk af saft.

Og spiser man ikke op er dette verdens bedste pålæg til en god steaksandwich.

Udskriv

Er læst 189 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.