Der er til ca. 8 personer i en portion og den er glutenfri.

Ingredienser:

1 spsk. vanilje ekstrakt
100 g smør
2 store modne bananer
250 g kondenseret mælk
8 g bagepulver
10 g Husk loppefrøskaller
200 g kokosmel
60 g hasselnødder grofthakkede
100 g 70% mørk grofthakket chokolade

Sådan gør du:
Denne kage bliver næsten helt julekage agtig på grund af kokosen og bananen.

Smelt smørret og skræl bananerne, og skær dem i mindre stykker.
Med en elpisker piskes bananer, kondenseret mælk og æg til en jævn
masse i en skål.
Det skal gerne blive luftigt let.
Kom det smeltede smør, vaniljekorn og bagepulver i dejen og pisk ved lav hastighed.
Tilsæt Husk og kokosmel, og pisk det i langsomt i dejen.
Vend de grofthakkede hasselnødder og chokolade i dejen.

Fordel det jævnt i em en smurt brødsform. Den skal være godt smurt eller sliplet.
Kagen har især når den er lun en meget let krumme og sidder let fast i formen i siderne og i bunden.

Bag kagen ved 180° i ca. 40 minutter. Den skal være mørk i det på skorpen.
Lad kagen køle af i 5 min. og løsn den så med en kniv eller palet og vend den så ud og lad den køle af på en rist.
Kagen kan serveres både lun og kold.

Udskriv

Er læst 99 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.