Ingredienser:

2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
3 porer, halveret og i 2 cm stykker
500 g kartoffeltern i 2×2 cm tern
1 stort banan skalotteløg, fint hakket
salt
peber
1 top tsk. knust tørret chili
½ liter god kyllingebouillon
½ liter fløde
2 lauerbærblade
45 g cashewnødder – kan udelades
frisk rosmarin til pynt
1 pakke bacon tern
1 skive god rugbrød

Sådan gør du:

Opvarm olien i en støbejerns gryde, kom finthakket hvidløg, skalotteløg og porrer i olien og steg det af,
under omrøring og indtil poren begynder at blive blød og mør.
Kom kartoflerne i sammen med salt og peber. Steg det af i yderligere 2 min.

Kom så boulion ved og lauerbærbladene, rør det sammen og bring det i kog og lad dem simre i 15-20 min, indtil kartoflerne lige er møre.

Steg imens baconet hårdt, brug baconfedtet til st riste dit rugbrød hård og sprødt.

Kom så knust chili og cashew nødderne i suppen og lad dem koge med i 1 minuts tid.
Cashewnødder gør det endnu mere cremet.

Kom så det hele i en blender, blend det godt og længe, kom fløden i lidt af gangen, indtil tykkelsen passer. Suppen skal være helt blød og cremet, juster tykkelsen med fløden.
Smag til med salt og peber.

Server med bacon, baconristet rugbrød og rosmarinkvist.

Udskriv

Er læst 206 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.