Der bliver i mellem 30 og 35 stk. af denne opskrift, nogle store kugler, med god smag og glutenfrie hvis man bruger de rette havregryn.

Ingredienser:

20 Medjool dadler uden sten
150 g mandler
50 g havregryn
4 spsk hørfrø, malet
130 g usødede tørrede tranebær
2 spsk ahornsirup eller flydende honning
60 Kokosmel
2 spsk. hindbærmarmelade eller andet ( peanutbutter, andet marmelade, nutella osv.)
2 spsk. vand

Sådan gør du:
Udsten og hak dadlerne groft.
Mal hørfrø fint i en blender eller krydderikværn, kom havregrynene i til sidst og giv dem lidt, ikke helt til mel.
Kom alle ingredienser i en foodprocessor og hak med kniven det hele sammen, indtil det er en fast masse, der kan formes til kugler.
Hvis det ikke er klistret nok, skal du tilføje en teskefuld vand og puls igen. Mere vand eller anden væske du måtte ønske med smag indtil massen er formbar.

Brug en is scoop (1 ½ spiseskefuld størrelse) scoop og rul blandingen til kugler.
Rul kuglerne i kokosmel, indtil de er helt dækkede.
Læg dem på et ark med pergamentpapir og opbevar dem i køleskab i en time. Overfør derefter til en lufttæt beholder og opbevar i køleskab.

Tips: marmeladen kan ændres til alt muligt, der kan tilsættes appelsin juice/saft i stedet for vand. Lakridspulver kan tilsættes eller kuglerne kan vendes i det i stedet for kokosmel.

Udskriv

Er læst 169 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.