Kokosbanan kage – Glutenfri

Der er til ca. 8 personer i en portion og den er glutenfri.

Ingredienser:

1 spsk. vanilje ekstrakt
100 g smør
2 æg
2 store modne bananer
250 g kondenseret mælk
8 g bagepulver
10 g Husk loppefrøskaller
200 g kokosmel
60 g hasselnødder grofthakkede
100 g 70% mørk grofthakket chokolade

Sådan gør du:
Denne kage bliver næsten helt julekage agtig på grund af kokosen og bananen.

Smelt smørret og skræl bananerne, og skær dem i mindre stykker.
Med en elpisker piskes bananer, kondenseret mælk og æg til en jævn
masse i en skål.
Det skal gerne blive luftigt let.
Kom det smeltede smør, vaniljekorn og bagepulver i dejen og pisk ved lav hastighed.
Tilsæt Husk og kokosmel, og pisk det i langsomt i dejen.
Vend de grofthakkede hasselnødder og chokolade i dejen.

Fordel det jævnt i em en smurt brødsform. Den skal være godt smurt eller sliplet.
Kagen har især når den er lun en meget let krumme og sidder let fast i formen i siderne og i bunden.

Bag kagen ved 180° i ca. 40 minutter. Den skal være mørk i det på skorpen.
Lad kagen køle af i 5 min. og løsn den så med en kniv eller palet og vend den så ud og lad den køle af på en rist.
Kagen kan serveres både lun og kold.