Ingredienser:

1,2 kg bagekartofler
1 løg
50 g smør
4 spsk. mel
½ liter mælk
salt
peber
1 knips muskatnød
1 knips chilipulver
350 revet ost, rigtigt ost
en røget medister
et knips paprika

Sådan gør du:

Skral og skær kartoflerne i tern på 2×2 cm.
Skær den røgede medister i halvmåner af godt 1 cm tykkelse, altså halver pølsen på langs og så i skiver.
Steg pølsestykkerne på panden i ca. et kvarter sådan at de bliver sprøde og begynder at brune. Tilsidst kommes det fint skivede løg med og lige steges med til de er blevet klare.
Kom kartoffeltern, pølserne og løg i et ildfastfad. Fadet skal ikke være for småt da ostesovsen bobler op.
Tænd for ovnen på 180 grader.
Lav en opbagt sovs af smør og mel, bland mælken i og til sidst 250 g af den revne ost. Smag til med salt, peber, muskat og chili.

Kom ostesovsen over kartofler og den stegte medister i det ildfastefad. Drys de sidste 100 g revet ost over fadets indhold og drys med paprika.

Kom dit Kartoffelmedisterfad i ovnen i ca. 40 minutter, indtil toppen er gylden brun.

Tips: Den røgede medister kan erstattes af skinke tern eller bacon tern.

Udskriv

Er læst 2242 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.