Ingredienser:
Dejen
2½ dl. varm mælk ca. 45 grader.
2 æg stue temp.
70 g smør blødt
560 g mel (gerne med højt protein indhold)
1 tsk. salt
100 g sukker
11 g tørgær
Fyldet
200 g brun farin
2½ spsk. kanel
80 g smør blødt
Sådan gør du:
Bland tørgær og den lune mælk i røremaskineskålen.
Kom så æg og sukker i din røremaskine. Bland det godt. Kom så resten af ingredienserne i og bland godt til din dej er glat.
Tag så dejen ud i en skål der lige er drysset med mel. Kom film over skålen og lad dejen hæve i 1½ time.
Imens blandes ingredienser til fyldet i en skål.
Rul så dejen ud i en stor firkant ca. 40 x 50 cm og fordel fyldet over din dej. Rul dejen stramt sammen i en lang pølse og skær den så ud i skiver.
Kom sneglene i en let smurt bradepande, dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve igen i ca. 30 min.
Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. eller til de er gyldne.
Når de er færdige tages de ud af ovnen og afkøles let, og så kan de hvis man ønsker det komme en glasur på.
Er læst 19365 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Kirsten
Der er super meget forskel på ovne og derfor skriver jeg også indtil de er gyldne.
Og skriver heller ikke noget om varmluft.
Så ja der skal holdes øje med dem og man skal tilpasse til sine egne forhold og ovn.
Jeg har altid haft super meget tilpasning når jeg har skiftet ovn.
Engel
En rigtig god opskrift og faktisk nem at lave. Mine snegle blev dog alt for brune og noget af fyldet løb ud. Jeg vil derfor næste gang bage dem ved 180 grader C. Det ville måske være en god ide at foreslå at man skal reducere temperaturen hvis man har varmluftsovn.
Hilsen
Kirsten