Kanelsnegle
Ingredienser:
Dejen
2½ dl. varm mælk ca. 45 grader.
2 æg stue temp.
70 g smør blødt
560 g mel (gerne med højt protein indhold)
1 tsk. salt
100 g sukker
11 g tørgær
Fyldet
200 g brun farin
2½ spsk. kanel
80 g smør blødt
Sådan gør du:
Bland tørgær og den lune mælk i røremaskineskålen.
Kom så æg og sukker i din røremaskine. Bland det godt. Kom så resten af ingredienserne i og bland godt til din dej er glat.
Tag så dejen ud i en skål der lige er drysset med mel. Kom film over skålen og lad dejen hæve i 1½ time.
Imens blandes ingredienser til fyldet i en skål.
Rul så dejen ud i en stor firkant ca. 40 x 50 cm og fordel fyldet over din dej. Rul dejen stramt sammen i en lang pølse og skær den så ud i skiver.
Kom sneglene i en let smurt bradepande, dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve igen i ca. 30 min.
Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. eller til de er gyldne.
Når de er færdige tages de ud af ovnen og afkøles let, og så kan de hvis man ønsker det komme en glasur på.