Portion: 4

Ingredienser:

1 Courgette (400g)
1 tsk. Salt
4 Lammesteaks ca. 100-150g
1 tsk. Olivenolie
2 tsk. Frisk merian eller tørret

Tomatcoulis:
750 g Tomater
1 tsk. Olivenolie
2 Fed hvidløg
1 tsk. Frisk oregano eller tørret
1 tsk. Frisk merian
Friskkværnet sort peber
½ dl Tør hvidvin

Tilbehør:
Strimler af rå courgette

Brød Kartoffelspyd:
1 kg Nye kartofler
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. merian
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:
Udendørsgrillen tændes ca. ½-1 time, før den skal bruges. Courgetterne vaskes og rives groft. Lammesteaks udbenes, samles med kødnål og pensles med olie. Gnides med ca. halvdelen af det finthakkede merian, og sort peber drysses på. Tomatcoulis: Tomaterne flås, kernerne fjernes og tomaterne hakkes fint. Olien varmes i en lille kasserolle. Hvidløg, tomater, oregano, merian og lidt sort peber tilsættes. Coulisen snurrer sammen i 10 min. Vinen tilsættes og den holdes varm.
Kartoflerne skrabes, og koges til de er næsten møre, 10-15 min. Vandet hældes fra og olien samt hakket merian og sort peber tilsættes. Vendes så alle steaks’ne er smurt ind i blandingen.
Kartoflerne sættes på et spyd, 5-6 stykker på hvert. Salt drysses på og de grilles 5-6 min. på hver side.
Ca. 4-5 min. før steaks’ne er færdige, sættes kartooffelspydene på grillen. Courgetterne trykkes fri for væden og lynsteges sammen med merian over middelstærk varme ca. 3 min. Kødnålene fjernes og courgetteblandingen fordeles på steaks’ne. Tomatcoulis hældes på hver tallerken og steaks anbringes oven på. Courgettestrimler anrettes ved siden af lammesteaks. Serveres med nye, ristede kartofler og brød.

Udskriv

Er læst 1616 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.