Portion: 6

Ingredienser:

6 kyllingefileter uden skind
8 spsk. citronsaft
2 toptsk. paprika
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. estragon frisk ellers noget mere
50 g. usaltet smør
12 soltørrede tomater
3 dl. fløde
salt
cayennepeber
syreblade til pynt

Sådan gør du:
Skær kyllingefileterne i tynde skiver, og læg dem i en skål med citronsaft, paprika og hvidløg. Hak estragon, og kom den i skålen. Vend kyllingekødet i marinaden , dæk skålen til, og lad kødet stå og trække i 30 min. Smelt smørret i en stor, dyb tykbundet pande ved relativ svag varme. Kom det marinerede kyllingekød på panden , og lad det simre svagt under jævnlig omrøring i 8 – 10 min. I mellemtiden skæres de enkelte udblødte tomater ud i 3 -4 skiver. Med en hulske lægges kyllingestykkerne op på et fad. Kog væden på panden ind ved stærk varme i to min. tag panden af varmen og rør fløden i. Bring saucen i kog igen, og lad den småkoge under omrøring i 2 -3 min. til den er jævn. Smag til med salt og cayennepeber, læg de tilberedte kyllingestykker ned i saucen på panden sammen med de soltørrede tomater. Varm kyllingen igennem i saucen i et minut. Hæld derefter kylling og sauce over på et fad, læg folie over. Nu kan kyllingen holdes varm i en lun ovn i helt op til en time, uden at retten bliver kedelig. Pyntes med syreblade. Serveres med nye kartofler, ris eller tagliatelle.

Er læst 13322 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.