steak

Ingredienser:

Kød
Fint salt 3-7 g. pr. 1 kg. kød

Sådan gør du:

Gourmet saltning er en teknik der bruges for at mindske stegesvind, gøre kødet mere mørt og saftigt. Det kan sammenlignes med den gamle teknik der hedder sprængning.
Bruger man teknikken på en bøf som på billedet eller en stor herregårds kotelet skal man lade saltet trække på kødet i 15 – 30 min.
Er det et større stykke kød kan man med fordel lade det trække i køleskabet natten over.

Til forskel hvad der skrives flere steder om dette så er det vigtigt at bruge fint salt for at få det fordelt ordentligt på kødet. Disse moderne fine salte i store flager er ikke optimale for at få fordelingen ordentlig. Fint sydesalt er derimod meget lækkert eventuelt kværnet sydesalt da sydesalt salter på en måde der er mildere men mere smagfuld.

Udskriv

Er læst 14124 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.