Opgaven her var at prøve en ny måde at stege flæskestegen på. Langtidstegt men alligevel ved høj varme til sidst for sværens skyld.
Ingredienser:
En flæskesteg
salt
brød
råkost
salt
peber
dressing
Sådan gør du:
Skær sværen helt ned til kødet. Pensl godt med lager eddike. Gnub med rigeligt salt godt ned imellem sværene. Sæt stegen op i et ildfastfad sådan at sværen er fuldstændigt lige. Løft siderne og pres midten ned. Støt stegen med sølvpapir. Sæt et stegetermometer i stegen.
Sæt det hele i en kold ovn ved 100 grader. Og lad det stå indtil stegen er 50 grader i kernetemp. Når stegen er 50 grader skrues der op for ovnen til 250 grader.
Hold nu øje med sværens farve og lad den så stå til stegetermometeret siger 65 grader. Tag så stegen ud og lad den stå på et skærebræt udækket i min. 15 minutter gerne 30 min. Så burde du have en perfekt steg med super sprøde svær. Mangler stegens svær lidt ved 65 grader så sæt ovnen på varmluft i nogle minutter imens der holdes øje. Så burde sværen poppe meget hurtigt.
Det er den letteste og bedste måde vi har prøvet at lave en flæskesteg. Denne steg har ligget i fryseren først og burde derfor kunne være svær at få sprød svær på. Men denne steg var klar i sværen ved 65 graders kernetemp. og der skulle intet andet til end som beskrevet.
Er læst 4386 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer