Hvorfor er der ikke æbler i en kanelsnegl ? Det er der så nu, sammen med karamel og det gør den ikke dårligere 🙂

Ingredienser:

Dejen
2 pakker tørgær
1,2 dl. håndvarm mælk
3 æg
2 tsk. sukker til starten af dejen
100 g. sukker
1½ tsk. salt
400 g. mel (der kan være brug for mere mel.)
100 g. smør smeltet

Fyldet:
50 g smør smeltet
75 brun farin
75 g sukker
1 spsk. kanel
2 Belle de boskop madæble snittet i tynde skiver og så igen i små stykker.
2 spsk. citronsaft
halvdelen af 1 dåse kondenseret mælk kogt til karamel (4 timer i en gryde dækket med vand.)
Fløde

Karamel glasur:
den anden halvdel af 1 dåse kondenseret mælk kogt til karamel (4 timer i en gryde dækket med vand.)
fløde
vaniljekron fra 1-2 stænger

Sådan gør du:

Karamel.
Kog din dåse kondenseret mælk i en gryde i 4 timer. Sådan at du har en god tyk karamelfudge.

Dejen.
Bland 2 tsk. sukker, håndvarm mælk og tørgær i en skål. Lad det stå i 5 min. så gæren lige vågner.
Pisk æg, sukker og salt indtil det er godt blandet.
Kom æggeblandingen op i gær blandingen og pisk det godt.
Kom en fjerdedel af melet rør det godt til det er glat.
Kom det smeltede smør i og rør det godt igen.
Tilføj så resten af melet lidt af gangen indtil dejen er glat og blød og ensartet. Der kan skulle lidt mere mel i end opskriften siger.
Rør dejen igennem.
Kom dejen i en smurt oliesmurt skål og lad den hæve til dobbelt størrelse med film over, ca. en time.

Imens blandes sukker, brun farin og kanel til fyldet. Vend æblestykkerne i citronsaften i en lille skål.
Kom 1 spsk. af sukker kanelblandingen i sammen med æblerne og bland det godt.

Når dejen er hævet så slå dejen ned og rul den ud i en firkant på ca. 30 x 40 cm
Pensl dejen med det smeltede smør og drys sukker kanelblandingen over. Fordel de fint snitte og skrældede æbler over dejen.
Rør 1/3 af din karamel fudge med ganske lidt fløde så den bliver tyndere og kan dryppes over æblerne.

På den lange led rulles dejen nu til en pølse. Sørg for at rulle stramt og tryk enderne sammen.
Halver din pølse og del så hver halve op i 6 stks. sådan at du har 12 snegle.
Smør en form på ca. 22 x 30 cm og kom sneglene i. De skal have ganske lidt afstand imellem hinanden. Sådan at når de hæver så støder de sammen og bliver til en.
Lad sneglene hæve igen i en times tid. (her kan de kommes i køleskabet og stå hvis kke de skal bages med det samme.)

Tag sneglene ud af køleskabet hvis de har været det og lad dem blive rumtemp. igen.

Kom dem i en forvaremt ovn på 190 grader.
Bag dem i 30 – 40 min. eller indtil de er gylden brune og en strikke pind kommer ud ren af dejen.

Imens laves karamel glasuren.
Rør resten af fudgen med vanilje og fløde indtil den er smørbar og kan bruges som en frosting. Der skal ikke for meget på, men det giver lige lidt ekstra.

Tag sneglene ud af ovnen og lad dem afkøle og smør frostingen på i et tyndt lag.

Udskriv

Er læst 2284 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.