Her er det en lille god hverdags cuvette.
Lavet på denne måde bliver den meget smagfuld, og rigtigt rigtigt saftig.

Ingredienser:

Kalve cuvette (650 g.)
salt
peber
hvidløgspulver
smør

Sådan gør du:

Rens cuvetten ren for alt for meget fedt. Rids den hvis der er fedt til det og fjern de sener og hinder du kan få fat i. Dette var en lille en på 650 g. så jeg skar ikke for meget væk.
Cuvetten er ikke det møreste kød men kan faktisk bliver super god hvis den behandles pænt og med lidt omhu. Smagen er tilgengæld rigtigt god og der er masser af den selv i den fint lyse kalvecuvetten.

Her skal den langtidssteges ved lav varme. start med at give cuvetten lidt salt, peber og hvidløgspulver. Her er cuvetten krydret lidt med et toproast krydderi ved levering. Så der er en svag baggrundssmag af godt krydderi. Jeg starter med at brune den af i rigeligt med smør først, ganske kort ved høj varme.

Så ligges den i et ildfast fad og der sættes et stegetermometer i. Så sættes den i en kold ovn der står på 100 grader og steges indtil den er 54 grader i kernetemperatur. Så er den rosa/rød. Så skal den ud og stå på skærebrætter i min. 15 minutter og gøre sig færdig og samle sig. På denne måde kan den også sagtens laves i en lukket kugle grill.

Så er den klar til at servere. HUSK at en cuvette ikke skal skæres som en Culotte.

Her er den serveret bare i sig selv for at få smagen som den er. Bare med en god råkost og en citronmajo. Men denne cuvette bliver til de bedste steaksandwiches eller supergod grydestegt.

Udskriv

Er læst 4157 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.