oksefilet 2 kg
en stor kvist rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk god rødvin
salt
peber

2,5 kg kartofler
1 stor porre
2 fed hvidløg
½ L fløde
½ L Mornay sovs
1 brev Knorr Béarnaise
salt
peber

Sådan gør du:

Oksekødet. Stegen trimmes for de værste hinder, husk bagsiden og ridses. Vacumpakkes med rosmarin, hvidløg, peber og meget lidt salt og Rødvinen.
Så skal oksefileten i souce viden i 10 timer ved 55 grader.
Stegen tages ud af vacumposen og kommes på grillen ved meget høj varme og gives en stegeskorpe gerne en kraftig men hurtig. Så skæres kødet i skiver og serveres med kartoflerne.

Béarnaise Kartoflerne. Skyld og skræl hvis de er med tykke skræller. Skær dem i ensartede tykke skiver og kom dem i en bradepande. Skær porrren i skiver og bland dem godt i med kartoflerne. Kom godt med salt og peber på. Hæld Mornay sovsen jævnt over det hele. Kom fløden i en skål og pisk den med pulveret fra Knorr Béarnaise posen. Hæld det derefter jævnt over kartoflerne. Drys tilsidst med revet ost.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 5 kvarter der skal sølvpapir over for at det ikke bliver for mørkt på overfladen, rør i det en gang eller to.

Tips: serveres med grøn salat eller grillede grønsager.

Er læst 7841 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.