Ingredienser:

3 blade husblas
2 æggeblommer
2 æggehvider
65 g sukker
1/2 dl. baileys
1 spsk. stærk kaffe
1 1/2 dl. piskefløde
½ tsk. Chai krydderi. (Opskrift her)

Til pynt.
Brændte mandler der er hakket grodt, feks. blandet med lidt knuste pebernødder.

Sådan gør du.

Kom husblas i blød i en skål med koldt vand, de skal være dækkede med vandet.
Når det er helt opblødt hældes vandet fra og husblassen smeltes over vandbad. Den skal kun lige smelte må ikke blive for varm.
Blommer og sukker piskes til en hvid og luftig æggesnaps. Sukkeret skal være helt opløst.

Pisk baileysen i skålen med den lune husblas, der skal piskes grundigt så blandingen er helt jævn. Derefter piskes blandingen langsomt i æggesnapsen, og pisk grundigt til det er helt jævnt fordelt.
Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggesnapsen med en træske.

Pisk så æggehviderne stive med små toppe. Rør forsigtigt en smule stive hvider i Bailey æggesnaps blandingen. Vend derefter meget forsigtigt resten af de stift piske æggehvider i Bailey æggesnaps blandingen, igen med en træske og uden af slå luften ud af æggehviderne.

Find 4 fine glas til portions anretning hvor du dækker bunden med hakkede brændtemandler og knuste pebernødder. Fordel så Baileys dessert i de 4 glas og drys toppen med flere brændte mandler og knuste pebernødder. Samt eventuelt andet pynt.

Er læst 5655 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.