Ingredienser:

175 g blødt smør
100 g sukker
75 g brun farin
2 æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
155 g mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
270 g havregryn
225 g lyse fudge karameller (fra vej selv slik.)
Slikstokke til pynt (Knus dem i en morter.)(kan udelades.)

Sådan gør du:

Skær dine fudge karameller ud i ½ x ½ cm tern.

Forvarm ovnen til 175 grader.
I en stor skål, piskes smør og sukker og brun farin til det er luftigt og glat. Ca. 2 min. Kom æg og vanilje i og pisk indtil det igen er glat og ens.

Kom en spiseske af melet ned imellem dine fudge firkanter og vend det rundt sådan at karameller er adskildt.
Vend resten af melet, bagepulver, havregryn og salt sammen sådan at det er godt blandet.

Kom langsomt denne tørre blanding ned i den våde imens du rører med en elpisker.
Vend tilsidst dine fudge terninger i dejen med en ske.

Med en spiseske placeres dine cookies på bagepapir. Der bliver ca. 3 plader med 12 stks. Pynt dem med de knuste slikstokke.
De skal bages i ca. 8-10 minutter, de må gerne stadigvæk være bløde i midten. De skal IKKE nå at blive brunlige. Tag dem ud og lad dem afkøle på pladen i 5-10 minutter, så bliver de færdige uden at blive brune og men når at blive sprøde i bunden.

Når de er faste nok til at håndtere så skal de over på en rist og afkøle helt.
Både småkagerne og dejen er god at fryse.

Bager man dejen direkte fra fryseren, skal de have et par minutter ekstra.

Udskriv

Er læst 1310 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.