Portioner: 10 personer
Ingredienser
1 lille hvidkålshoved
4 gulerødder
Marinade:
2 spsk. dijonsennep (gerne den grove)
1 dl æble- el. hvidvinseddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. st. spidskommen
friskkværnet peber
Coleslaw dressing:
2 dl creme fraiche 18%
2½ dl mayonaise
salt og peber
sukker efter behag
Sådan gør du:
Snit hvidkålen meget fint (evt. på råkostmaskine). Vrid efterfølgende den snittede hvidkål for at mørne den. Fat med hånden og vrid det så det knager i kålen. Riv gulerødderne groft, gerne i tændstiklignende strimler. Bland kål og gulerod. Stil blandingen koldt. Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Kom kålblandingen i marinaden og lad trække i min. 30 min. Vend tit rundt i blandingen. Rør coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser.
(Smagen skal ligge på den søde side)
Frahæld marinaden fra kålblandingen. Kom kålblandingen i coleslaw dressingen og vend det hele rundt, helst lige før serveringen.
Er læst 12855 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Dorthe
Det var da dejligt at høre. Den er rigtigt god og vi laver den tit. Den bliver endda bedre endnu hvis man husker at vride hvidkålen altså klemmer den og vrider den efter den er snittet i strimler på råkostjernet. Det gør kålen mør og giver lige lidt ekstra.
Engel 💡
😀 Min mand kan ikke lide coleslaw, men da han fik denne, fik ham jo nærmest kuglelys i øjnene.
Ønsker du at undgå mælkeprodukter, kan du lave mayonnaisen på flg. måde:
2 past. æggeblommer, røres meget stive med
1 tsk groft salt, derefter tilsættes
sennep og eddike, efter behag
olie tilsættes til sidst, så meget som æggene nu kan trække ( kan altid samles med lidt kogende vand)
til sidst kan dresingen sødes med chutney af en eller anden slags, eller ganske almindeligt sukker.
smages til med salt og peber, efter behag
vand tilsættes til du synes om konsistensen