Amerikansk Coleslaw
Portioner: 10 personer
Ingredienser
1 lille hvidkålshoved
4 gulerødder
Marinade:
2 spsk. dijonsennep (gerne den grove)
1 dl æble- el. hvidvinseddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. st. spidskommen
friskkværnet peber
Coleslaw dressing:
2 dl creme fraiche 18%
2½ dl mayonaise
salt og peber
sukker efter behag
Sådan gør du:
Snit hvidkålen meget fint (evt. på råkostmaskine). Vrid efterfølgende den snittede hvidkål for at mørne den. Fat med hånden og vrid det så det knager i kålen. Riv gulerødderne groft, gerne i tændstiklignende strimler. Bland kål og gulerod. Stil blandingen koldt. Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Kom kålblandingen i marinaden og lad trække i min. 30 min. Vend tit rundt i blandingen. Rør coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser.
(Smagen skal ligge på den søde side)
Frahæld marinaden fra kålblandingen. Kom kålblandingen i coleslaw dressingen og vend det hele rundt, helst lige før serveringen.