Portion: 8
Ingredienser:
Trækketid: 6 timer
Arbejdstid ialt: 45 min
2 spsk frisk rosmarin
2 spsk frisk timian
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 stk skalotteløg
1 spsk reven appelsinskal
1 spsk køkkensalt
1 tsk peber
1/2 tsk reven muskatnød
1/4 tsk stødt nellike
2 spsk olivenolie
2 oksemørbrad
50 g smør
Sauce:
2 spsk olivenolie
350 g skalotteløg
4 fed hvidløg
1 tsk sukker
1 spsk hvedemel
1 spsk frisk timian
1 spsk frisk rosmarin
1 stk laurbærblad
1 tsk reven appelsinskal
1 knivspids reven muskatnød
1 knivspids stødt nellike
8 dl oksekødsbouillon
3 dl rødvin
1/2 dl cognac
Sådan gør du:
Sauce: Opvarm olien i en stor gryde. Svits hakkede skalotteløg og hvidløg. Rør sukker i og steg yderligere 10 min. Tilsæt mel, urter, appelsinskal og krydderier og steg videre et minuts tid. Tilsæt bouillon, rødvin og cognac og lad saucen koge i 20 min. Fisk laurbærbladet op. Purér urter og krydderier i en blender eller foodprocessor. Tilsæt olivenolie og blend videre. Gnid mørbradene med denne puré og placér dem i et fad.
Dæk dem med folie og lad dem stå køligt i 6 timer.
Forvarm ovnen til 200°C. Placér kødet i en bradepande og steg det i ca. 45 min. Tag kødet ud af ovnen og dæk det med folie; lad det stå i 15 min.
Er læst 5302 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer