Triple Layer, Triple chocolate muffins 36 stk.
Bund: Tung brownie
Midte: Lys muffin med mørk chokolade
Top: Chokomuffin med hvid chokolade
Bund brownie:
300 g mørk chokolade (60%)
100 g ekstra mørk chokolade (min. 74%)
150 g smør
330 g sukker
3 æg (stuetemperatur, m-xl)
150 g hvedeme
l5 spsk kakao
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
½ tsk vanilje
Æg og sukker piskes luftigt. Imens smeltes smør og chokolade i en skål. Chokoladen og smøren røres (ikke piskes) sammen med æggemassen, og de øvrige ingredienser røres i. Massen fordeles i de 36 bunde. Det burde svare til cirka en god skefuld pr muffin. Tryk det ud med en teske så det fylder hele bunden, og har et rimelig jævnt lag.
Midte – Lys muffin med mørk chokolade:
5,5 dl hvedemel
2 dl sukker
2,5 dl yoghurt
100 g smeltet smør (flydende bagemagarine fungerer faktisk også ok)
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 æg (m-xl, stuetemperatur)
½ tsk salt
½ tsk vanilje
250 g grofthakket mørk chokolade
Mel, bagepulver, natron, salt, vanilje og chokolade blandes godt sammen i en skål. Æg, sukker og smør piskes luftigt, og yoghurten røres i. Dette hældes i melblandingen, og røres sammen evt. med en dejskraber. Kun lige til hele melblandingen er våd. Dette fordeles nu som næste lag i de 36 muffinforme. Det svarer til cirka en god skefuld pr muffin. Nu bør formene være lige over 2/3 fulde.
Top – Chokolademuffin med lys chokolade:
5 dl hvedeme
2 dl sukker
3 dl yoghurt
100 g smeltet smør
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
½ tsk vanilje
1 dl kakao
250 g grofthakket hvid chokolade
Pynt 50-75 g meget grofthakket hvid chokolade til at drysse på toppen inden dine muffins skal i ovnen. Det giver et pænere ”brud” af overfladen.
Mel, bagepulver, natron, salt, vanilje, kakao og chokolade blandes godt sammen i en skål. Æg, sukker og smør piskes luftigt, og yoghurten røres i. Dette hældes melblandingen, og røres sammen evt med en dejskraber. Kun lige til hele melblandingen er våd. Dette fordeles som det sidste lag på de 36 muffins, og der drysses med den ekstra hvide chokolade ud over dine muffins. Jeg bager selv i en aluform med papirforme i, hvor der kan være 12. Almindelig varme, 200 grader i 16-17 minutter afhængig af hvor klæg du gerne vil have din browniebund. En plade ad gangen.
Er læst 4634 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer