Kødbollerne:
2 spsk. oliven olie delt
1 løg hakket
500 g hakket svinekød
500 g hakket oksekød
1 æggeblommer
1 helt stort æg
1 dl. raps
1 knivspids allehånde
1 knivspids muskatnød
salt
peber
Sovs:
50 g smør
40 g mel
1 l. kalvefond
2 dl. creme fraiche
ribssaft
salt
peber
kulør
Sådan gør du:
I en stor pande brunes løget i 1 spsk. olivenolie. I en stor skål blandes halvdelen af begge kødtyper og den anden halvdel kommes i blenderen sammen med rasp, æggeblomme, æg, krydderierne og de brunede løg og blendes ensartet. Så kommes det blendede kød sammen med resten i skålen og blandes. Smag til med salt og peber. Bland det godt med en træske eller hænderne. Form til kuler på 3 cm i diameter.
Steg dem i den sidste skefuld olivenolie imens de vendes og trilles hele tiden og bliver brune over det hele. Ellers får du en mørk bund som jeg har :-). De skal have ca. 5 min i denne str. Kom den over på et fad.
Smelt smør i panden og pisk melet i, og brun det af. Kom din boulion i gradvist og kog sovsen af i ca. et par minutter. Kom ganske lidt kulør i sovsen, den skal være lysebrun. Rør creme fraichen i og smag til med salt, peber og ribssaft.
Kom kødbollerne i sovsen og rør dem rundt imens de opvarmes. Kog videre indtil sovsen tykner og bliver den tykkelse du ønsker. Ca. 10 min.
Server dine kødboller med kartoffelmos, ris eller bare brød til. Kan drysses med persille.
Er læst 14679 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
I lige måde Anne – rigtigt godt Nytår. Og det kan du godt glæde dig til lækkert hverdagsmad når det lige skal være lidt ekstra. Alle de kødboller er lidt et arbejde selv med en kødbolle tang. Men der giver lige lidt ekstra 🙂
Ser lækkert det, vil jeg glæde mig til at prøve! Godt nytår