Ingredienser:

1,2 dl. tørrede tranebær
160 g sukker
300 g mel
225 g smør i tern og koldt
½ tsk. mandel ekstrakt
skræl af en appelsin
1 spsk. appelsin saft
sukker til at drysse før bagning

Sådan gør du:

Kom bagepapir på en plade.
Bland tranebær og 1/3 af sukkeret i en foodprocesser og kør tranebærrene ret fint hakkede. Sæt det til side.
Bland mel og resten af sukkeret sammen i en god stor skål. Kom det meget kolde smør i melet i små tern.
Bland ekstrakt, tranebær, appelsinskræl og saft i dejen og brug så hænder og ælt den så den samler sig og er en en stor fast kugle.

Saml dejen i en aflang og rund pølse på 4 cm i diameter. Pak den tæt i film og kom den i køleskabet i 2 timer eller op til 3 døgn eller i fryseren.

Tænd ovnen på 160 grader. Tag dejen ud af køleskabet og skær småkagerne i 3/4 cm tykkelse. Kom 1½ dl. sukker i et fad med flad bund og vend lige småkagerne med toppen ned i sukkeret og lad det der sidder sidde og lig dem så på pladen med sukkeret opad.
Bag dem i ca. 15 -18 min. de skal bare sætte sig ikke for meget, så er den lidt blød i midten. Den kan også bages, 5-7 min mere og blive en sprød småkage. Lad dem afkøle helt før de spises.

Er læst 3009 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.