Ingredienser:

1 gås
ras el hanout
smør
12 tørrede abrikoser
12 svesker
2 æbler – belle de boskop
2 appelsiner
200 g smør
200 g bacon skiver
salt
peber

Sådan gør du:

Rens gåsen godt af indvendigt og trim fedt af gåsen hvis nødvendigt.
Brun smørret af på en pande under omrøring og lad det bruge godt og udskille de flager der kommer. Ca. 5 min.
Stil det til side og lan det brunede smør bundfalde det, det kan.
Kom salt og peber ind i gåsen. Fyld æbler, appelsin, svesker, bacon og abrikoser i gåsen. Gnid den med salt og ras el hanout.
Sprøjt det brunede smør ind under bryst kødet og i lårmusklerne, med en marinade sprøjte.

Grill gåsen på indirekte varme i ca. 30-35 min. pr. kg. Jeg griller på rotisseri og i ca. 25-30 min. pr. kg. og skærer den så ud og ligger den i et fad med fyldet under og smører det udskårne kød med gåsefedtet, giver et drys salt og så varmer det i ovnen ved over/under varme i 15 min. 225 grader lige før servering. Hælder også lidt af den fedt udskildte sovs ved i fadet før opvarmning.
I grillen har jeg et fad under til at opsamle fedtet med som der er vand i.

Her er gåsen serveret med rødkålssalet og hasselbach kartofler. Sovsen er lavet på boulionen af gåsen efter fedtet er skilt fra.

Er læst 3222 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.