Marcipan specier kaldes også for Håkonskager, oprindelsen kender jeg ikke. De smager godt og er en let lille småkage som ikke er en stor opgave. De skal dog laves over to dage så bliver de best/pænest syntes jeg.
Ingredienser:
ca. 90 stk
Dej:
200 g smør, meget blødt
90 g flormelis
100 g marcipan, revet groft
1 stor, fed vanillestang
250 g mel
Pynt:
1 æg
Rørsukker
Sådan gør du:
Start i god tid med at tage smørret ud, så det bliver meget blødt.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud, bland med flormelis. Pisk smør og flormelis til en luftig masse og tilsæt det revne marcipan. Kom mel og vaniljesukker i, og saml ingredienserne hurtigt til en smidig dej. lad den hvile koldt i ca. ½-1 time. Derefter formes dejen til to pølser af 3-4 centimeter i diameter. Rullerne svøbes ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet til næste dag.
Dagen efter piskes ægget sammen, og hver rulle småkagedej pensles med æg og rulles i rørsukker. Skær nu skiver af dejrullerne, på ca. 4-5 mm. Det er vigtigt, at de bliver lige tykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand imellem, for de flyder lidt ud. Denne portion passer til ca. 2-2½ plade.
Kagerne bages ved 175 grader i 9-12 minutter afhængig af tykkelsen til de er ganske lidt gyldne. De må endelig ikke blive for gyldne og sprøde disse småkager skal være lidt bløde.
Er læst 7494 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer