Ingredienser:
ca. 40 stk.
1 stk. vaniljestang
200 g. smør, ved stuetemperatur
180 g. sukker
2 stk. æggeblommer
250 g. hvedemel
75 g. mandler, blendede til mel
Sådan gør du:
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mas vaniljekorn og lidt af sukkeret sammen, sådan at kornene skilles ad. Vaniljesukker, sukker og det bløde smør røres sammen. Derefter røres æggeblommerne i, så hvedemelet og rør til sidst mandelmelet i.
Du kan lave dine vaniljekranse på den gammeldags måde med en kødhakker med småkageform i eller med en sprøjtepose med stjerne tyld. Men kødhakker metoden har du lidt større spild af dej og der skal dejen være godt afkølet før du går igang. Men sprøjteposen er spildet mindre og dejen skal ikke være for kold da den så er for hård at arbejde med, men dette kræver noget mere fingerfærdighed og krafter for at få fine kranse.
kransene skal være ca. 5 cm i diameter og kommes på bagepapir.
Bages ved 200 grader til de er let gyldne – ca. 10 – 14 minutter ved over/under varme. Eller 170 grader varmluft. ca. 9-12 min.
Afkøles på bagerist og opbevares i en tætsluttende dåse.
Er læst 4065 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer