6 store øko æggeblommer
450 g groft salt
250 g sukker
Sådan gør du:
Bland sukker og salt sammen. Kom det i en boks, med en flade som kan rumme de 6 blommer adskilt fra hinanden.
Lav en fordybning i saltet. Tag blommerne fra hviden og forsøg forsigtigt at få strengen væk.
Lig blommerne forsigtigt i fordybningen i saltet.
Kom meget forsigt salt op ad siderne og drys meget forsigtigt lidt salt henover. Drys fra lav højde og forsigtigt.
Saltet tørrer let ind i blommen og bliver for salt.
Kom et film over og lav et par huller for luftcirkulation og sæt på køl i 4 døgn.
Tag dine æggeblommer op af saltet, rens saltet af.
Skyld dem gerne forsigtigt i koldt vand og rens saltet af.
Så skal de i din dehydrator eller ovnen.
4-5 timer ved 50 grader.
Brug æggeblommerne til umamismag. Revet over salater, smørrebrød eller alt muligt andet.
Er læst 4347 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer