Opgaven her er ikke at lave en opskrift på rub og pulled pork, men hvordan man laver en pulled pork på gasgrillen med bark på og super perfekt.

Ingredienser:

Nakkefilet
en rub

Sådan gør du:

Rub din nakkefilet. Pak den helt tæt i film og lad den trække natten over i køleskabet.
I min TG47 Charbroilgrill tændte jeg den ene af de 4 brændere og i modsatte side var der så godt 80 grader.

Der blev så lagt røgtræ på den ene brænder der var tændt og stegen blev placeret på den modsatte slukkede brænder i en stegholder i et fad med lidt vand.
Så blev den ene brænder tændt på fuld tryk for at få træet varmt nok til at give røg. De første 12 timer har jeg kommet træ på for at give røg.

Efter 12 timer var der kommet en god begyndende bark på stegen. Jeg rykkede stegen lidt tættere på den tændte brænder om morgenen efter de første 12 timer. Der var den 72 grader varm.
Den fortsatte så med at være 72-74 grader i 3-4 timer og steg så langsomt til 85 grader og de sidste timer kom den endnu tættere på den tændte brænder. Og efter 20 timer var den 102 grader i kernetemp.

Så blev der slukket og barken var nu hård og knasende, men ikke så sort som på WSM’eren.

Den blev pulled med to gafler og alt faldt fra hinanden ved mindste berøring. Barken var perfekt og smagen var super god. Dette er en rigtigt let måde og meget kontrollerbar metode for pulled pork. Smagsmæssigt var der ingen her i familien der var utilfredse, og alle var enige om at det er vores måde fremover.
Denne her passer sig selv perfekt natten over og kan styres meget præcist, meget let.

Idag blev den serveret med en ny BBQ sauce. Se opskrift her.

Udskriv

Er læst 6297 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.