Dette er et forsøg baseret på indlæg jeg har læst omkring oksefilet marineret i portvin. Og som portvins- og oksekødsfan måtte dette undersøges og prøves.
Så dette er en historie, der vil løbe over flere måneder, imens 2 oksefileter marinerer i saltlage og portvin.
Her laver jeg to stykker steg. så der er rigeligt marinade hvis man kun vil lave et stykke.

Ingredienser:
1 stykke godt oksekød. (Her er brugt filet.)
5,5 dl. god portvin (Her er brugt en 10 års tawny.)
55 g salt

Kødet trimmes for tykke fedt bræmmer og de værste sener. Portvin, salt og kød kommes i en vakuumpose og vakuumeres let.
Her er pakken vacumeret to gange for at være sikker.

Så i køleren i 3 måneder hvor den vendes ca. 1 gang i ugen.

Efter 3 måneder hænges kødet til tørring i køleskab i 12 timer eller udenfor hvis vejret ikke er for fugtig.

Derefter koldrøges det i ca.12 timer ad gangen af 3 gange, med et døgn imellem hver røgning.

Efter røg hænger den 14-30 dage og tørrer,og derefter vakumeres den.
Efter ca. 1 måned skal den smages.

Jeg regner med at skære de skiver der skal bruges, og vacumere igen.

Er læst 1868 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.