pirogger
Ingredienser

Dej:
4 dl mælk
1 pk. gær (50 g)
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
1½ spsk. olie
4 dl rugmel (ca. 200 g)
6 dl hvidhvedemel (ca. 400 g)

Fyld:
1 stort løg (ca. 90 g)
2 tsk. fedtstof
500 g hakket oksekød med højst 8-10 g fedt pr. 100 g
2 gulerødder (ca. 150 g)
3 spsk. koncentreret tomatpuré
salt,
peber

Pensling: 1 æg

Sådan gør du:

Dejen:
Mælken lunes, og gæren udrøres heri. Sukker, salt og olie røres i. Rugmel og hvedemel tilsættes. Hold noget af af hvedemelet tilbage, indtil det har den fasthed du ønsker. Der ka nvære meget forskel på hvor meget der skal bruges afhængigt af melet. Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et viskestykke og sættes til forhævning i ca. 30 min.

Fyldet:
Løget pilles og hakkes fint. Løget svitses i fedtstoffet. Oksekødet tilsættes og svitses med, til kødet har delt sig. Gulerødderne skrælles og skæres i små tern. Gulerødderne og tomatpureen tilsættes. Kødfyldet smages til med salt og peber. Fyldet hældes op i et fad og afkøles lidt.

Piroggerne:
Dejen slås ned og deles i 20 portioner. Hver dejklump rulles ud på størrelse med en desserttallerken. Ægget til pensling piskes sammen, og kanten på piroggerne pensles. Kødfyldet fordeles på de 20 pirogger. Fyldet lægges kun på den ene halvdel af dejen. Den anden halvdel af dejen foldes henover fyldet, og kanterne trykkes sammen med en gaffel. Piroggerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 10 min. Piroggerne pensles med resten af ægget. Piroggerne bages i ca. 12 min. ved 200 grader C på midterste ovnrille.

Servering:
Pirogger spises til frokost med en skål råkost eller snack grøntsager til.

Variation: Fyldet kan varieres alt efter smag og fantasi. Oksekødsfyldet kan fx erstattes af en rest kylling eller skinketern sammen med ost og tomat, dampet spinat med fetaost eller tun med rød peberfrugt.

Er læst 8996 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.