5 æg
200 gram hvedemel
120 g smeltet smør
ca. 5½ dl mælk
korn fra en vaniljestang
4 spsk sukker
1 tsk fint salt
1 tsk stødt kardemomme
reven skal fra 1 øko citron

Sådan gør du:

Pisk æg og den sigtede mel sammen til en lind glat dej. Pisk det det kogende smør i og spæd op med mælk. Smag til med salt, sukker, citronskal, kardemomme og kornene fra vaniljestangen. Brug smør på panden ved stegning af de første par pandekager, resten af pandekagerne bages uden fedtstof. Panden er perfekt når dejen straks stivner, og danner små lufthuller. Serveres med is, eller sukker og syltetøj eller som man har fantasi til.

Pandekagetips:

Sigt melet i pandekagedejen, så undgås klumper.
Mælk eller fløde i dejen giver smidige pandekager til at rulle.
Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende. Man skal kun erstatte lidt af mælken med vand eller øl.
Pandekager kan fryses. Læg et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for.
Pandekager kan holdes lune i ovnen på en tallerken ved 50 grader.

Udskriv

Er læst 1493 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.