Kaiserschmarrn er en kendt østrigsk og sydtysk dessert som nogen måske har smagt på skiferien.

Ingredienser:

150 g mel
1 knips salt
2,5 dl. mælk
3 æg
50 g rosiner, ideelt sat i blød i rom et par timer (kan udelades)
30 g smør
korn fra en vaniljestang
flormelis til at drysse på
kanel til at drysse på
æblesauce eller æblesmør eller en syltetøj til at servere til

Sådan gør du:

Bland mel, salt, vanilje og mælk i en skål og rør det sammen med et piskeris indtil det er glat. Lad det hvile i 10 minutter, så melet kan absorbere væsken. Adskil æggene. Rør æggeblommer ind i dejen. Kom æggehviderne i en separat skål og pisk med en håndmixer, indtil der er stive toppe og fold så forsigtigt ind i dejen.

I en 28 cm stegepande (eller to små, ellers vil pandekagen være for tyk), kommes halvdelen af ​​smørret og varmes op over medium varme til smeltet og let brunet. Hæld dejen i den varme pande, og lad den dække bunden af ​​panden (den bliver omtrent så tyk som din tommelfinger). Drys rosinerne over.

Steg i 2-3 minutter eller indtil dejlig fast og gyldenbrun på bunden. Skær pandekagen i kvarte, vend dem om, og top med det resterende smør og fortsæt med at stege, indtil den anden side er gyldenbrun.

Nu trækkes pandekagen i stykker med to gafler. Steg i yderligere 2-3 minutter på panden, indtil den er gennemstegt.

Drys med sukker, kanel og server med syltetøj eller æble sauce. En god vaniljeis kan også sagtens bruges.


Udskriv

Er læst 1386 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.